Składniki:
- kalafior,
- ok. 5 jajek,
- papryka czerwona,
- kukurydza konserwowa,
- ogórek zielony,
- majonez,
- jogurt,
- koperek.
Jak przyrządzić?
Sałatkę układamy warstwami: najpierw ugotowany i podzielony na różyczki kalafior, następnie ugotowane i pokrojone na 8 jajka, następna warstwa to pokrojona w kostkę papryka, następnie puszka kukurydzy, pokrojony w kostkę ogórek.
Całość polewamy sosem majonezowo-jogurtowym (1:1), posypujemy koperkiem i gotowe.
Smacznego!
Uwagi:
Oczywiscie dobrze jest przyprawić każdą warstwę według uznania. Mi wystarczają sól i pieprz :))
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | Jusine |