Bulion warzywny - pyszny i aromatyczny
OLIWKA . • dawno temuJeśli masz dziś ochotę na coś bardzo delikatnego, przygotuj aromatyczny bulion warzywny. Zbytnio się nad nim nie napracujesz, a zjesz zdrowo i z wielkim apetytem. Wystarczy kilka prostych czynności, by gorący, pachnący obiad stanął na twoim stole. Nie boj się gotowania, to sama przyjemność.
Przygotuj:
- pęczek włoszczyzny
- cebulę
- 2 suszone grzyby
- listek laurowy
- szczyptę tymianku
- po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
- sól
- 10 dag makaronu
- 2 łyżki posiekanej natki
1. Zajmij się włoszczyzną. Musisz ją umyć, oczyścić, pokroić i zalać 1, 2 l zimnej wody.
2. Bardzo istotne podczas przygotowywania bulionu warzywnego jest dodanie cebuli. Najpierw trzeba ją jednak obrać, opalić na płomieniem i przekroić na pół.
3. Dodaj do pysznej zupy namoczone grzyby, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie i tymianek.
4. Gotuj bulion warzywny przez 40 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dopraw go solą.
5. Jesteś już prawie u celu. Musisz tylko ugotować makaron, ułożyć go w talerzu i zalać pysznym, aromatycznym bulionem z warzyw. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze