Przygotuj rozpływający się w ustach, niezwykle czekoladowy deser!
JOANNA HIRSZLER • dawno temuCzekolada to składnik, który cechuje się niezwykłym aromatem i doskonałym smakiem uwielbianym przez każdą z nas. Co byś powiedziała na rozpływający się w ustach deser o wysokiej zawartości kakao? Jedząc go poczujesz się jakbyś była w siódmym niebie!
Przepis na deser z płynną czekoladą jest bardzo prosty w wykonaniu i zajmuje niewiele czasu.
Połączenie wszystkich składników to kwestia ok. 10 minut. Natomiast sam proces pieczenia trwa jedynie 6–7 minut.
Potrzebne ci będzie:
- 125 g masła;
- 100g gorzkiej czekolady;
- 2 jajka;
- 2 żółtka;
- 4 łyżki cukru;
- 2 łyżeczki mąki.
Największą zaletą tego ciastka jest krucha skorupka, która kryje w swoim wnętrzu czekoladową lawinę, która wylewa się od razu po jego przekrojeniu. Co ważne, taki deser trzeba zjeść póki jest jeszcze ciepły.
Jeżeli spodziewasz się gości to pomyśl również o tym, aby ładnie udekorować to ciasto. Do tego celu możesz wykorzystać cukier puder, maliny lub inne owoce oraz listki świeżej mięty.
I jak ci smakuje taki deser?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze