Sok warzywny
PATRYCJA • dawno temuDziś przepis na sok warzywny. Ten smaczny i pożywny sok bywa
przydatny w przeziębieniach i grypie, gdy zapotrzebowanie organizmu na witaminy
i minerały jest większe, a apetyt nie dopisuje. Jak go przyrządzić?
Przepis na sok
- duża marchewka,
- seler,
- kalarepa,
- sól,
- posiekany zielony koperek,
- ½ szklanki soku ogórkowego.
Sposób przyrządzenia
Warzywa oczyść i wyciśnij w sokowirówce. Połącz z sokiem
ogórkowym. Na koniec przypraw solą i koperkiem. Jeśli nie masz sokowirówki,
zetrzyj warzywa na tarce i połóż na jałowej gazie. Odciśnij z nich sok do
miseczki. Tak przygotowany sok podawaj od razu do spożycia.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze