Rybne sałatki na lato
DAMIESA • dawno temuWarzywno-mięsne przekąski na sezon wakacyjny powinny być lekkie, najlepiej pozbawione tłuszczu i bez ciężkich sosów, które sprawiają, że po zjedzeniu takiego posiłku tracimy energię i zapał do intensywnych wędrówek, a do tego jest nam sennie. Taki efekt w czasie urlopowym zagraża przecież utracie cennego na zwiedzanie i rozrywki czasu…czy tego chcecie? Odpowiedź chyba jest prosta. Dlatego by nie ryzykować ociężałości żołądka w lecie polecam Wam lekkie i bardzo zdrowe rybne sałatki, które w menu tego sezonu wpisują się znakomicie.
Na początek sałatka rybna Mimoza – Kuchnia Ireny i Andrzeja
Jeśli spodziewacie się gości świetnie na okazję spisze się warstwowa sałaka z tuńczykiem, która w przezroczystym naczyniu wygląda bardzo dekoracyjnie - Tak sobie pichcę
Bardzo prosta w przygotowaniu, ale za to wyjątkowo smaczna jest sałatka śledziowa z ziemniakami i ogórkami kiszonymi - w kuchennym oknie
Ryba na początek dnia? Czemu nie! Możesz sobie skomponować np. poranną sałatkę z wędzonego dorsza – Kuba pichci
Mnie wyjątkowym wyglądem i oryginalnym doborem składników zadziwiła sałatka z dzikim ryżem i rybą gotowaną na parze – Nina w kuchni
Jakie sałatki rybne Wy zrobicie?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze