Składniki:
30 dkg boczku (chudego),
mrożona fasolka szparagowa (opakowanie),
2 cebule,
puszka białej fasolki,
1/3 paczki płatków migdałowych,
czosnek (2 ząbki),
sól i pieprz
Jak przyrządzić?
Boczek pokroić w cieniutkie paseczki. Podsmażyć na patelni razem z posiekaną cebulą i czosnkiem(nie zlewać wytopionego tłuszczu). Mrożoną fasolkę szparagową ugotować (nie rozgotować) i odcedzić. Wymieszać fasolę szparagową z konserwową, dodać boczek z cebulą i tłuszczem. Na koniec wsypać płatki migdałowe, przyprawić do smaku i wymieszać. Smacznego.
Potrzebne przybory:
patelnia, miska
Jak podawać?
jak komu pasuje - wedle uznania...i tak szybko znika ze stołu
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 duże porcje |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | agulka |