Tort jabłkowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- szklanka mąki,
- szklanka cukru,
- szklanka błyskawicznej kaszy manny,
- cukier waniliowy,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- dwa kilo jabłek startych na grubym tarle,
- cynamon,
- pół kostki margaryny.

Jak przyrządzić?

Sypkie produkty wymieszać, podzielić na trzy części, w wysmarowanej tortownicy położyć pierwszą warstwę sypkich, na to jedną trzecią jabłek, znów sypkie i tak naprzemian, warstwę jabłek posypywać cynamonem, na górną warstwę pokroić w plastry margarynę, piec przez godzinę w temp. 200 stopni, upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

Potrzebne przybory:

Tarka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje16 porcji
Przybliżony koszt10 zł
AutorAnia

Tort jabłkowy: Podobne przepisy

Tort jabłkowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy