Składniki:
- szklanka mąki,
- szklanka cukru,
- szklanka błyskawicznej kaszy manny,
- cukier waniliowy,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- dwa kilo jabłek startych na grubym tarle,
- cynamon,
- pół kostki margaryny.
Jak przyrządzić?
Sypkie produkty wymieszać, podzielić na trzy części, w wysmarowanej tortownicy położyć pierwszą warstwę sypkich, na to jedną trzecią jabłek, znów sypkie i tak naprzemian, warstwę jabłek posypywać cynamonem, na górną warstwę pokroić w plastry margarynę, piec przez godzinę w temp. 200 stopni, upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.
Potrzebne przybory:
Tarka.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 16 porcji |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Ania |