Składniki:
- granulat sojowy (ilość dowolna, ale nie za dużo),
- tłuszcz roślinny - Planta 1 lub 2 kostki,
- cebula (zależy od tego kto ile lubi),
- sól,
- wegeta,
- sos sojowy.
Jak przyrządzić?
Tłuszcz kładziemy na patelkę i roztapiamy. Dodajemy pokrajaną w kosteczkę cebulkę i ją smażymy w tym tłuszczu. Jak już jest zarumieniona, możemy dodać resztę tego tłuszczu, o którym wcześniej była mowa i nadal go roztapiamy. Kiedy to nastąpi, wsypujemy granulat sojowy, tak, żeby nam się nie rozsypał. I zostawiamy go tak długo,aż dodamy przypraw. Musi ten granulat troszku pobyć w tym tłuszczu, aby go zaakceptować. Później przelewamy naszą miksturę do słoika, bądź tego, co mamy na smalec. Czekamy aż wystygnie i wkładamy do lodówki. Czas przechowywania zależy od naszego łakomstwa. Życze smacznego i wierzcie mi to jest zajebisty smalec, a przy piwku i ogóreczku smakuje niebiańsko. Życzę miłych wrażeń smakowych. Adka:)
Jak podawać?
Nasz smalec można wykorzystywaćw rozmaity sposób, np. Do jajecznicy, do chlebka i co tam sobie wymyślicie. Tak naprawdę to można go dodawać do każdej potrawy ciepłej:)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | adka |