Gęsi smalec i domowy chleb - pycha



Pamiętasz chleb, który dawno temu piekła twoja babcia? Kroiła ci później wielką kromkę i smarowała ją smalcem. Takie proste, a takie pyszne. Nie myślałaś, żeby powrócić czasem do tych starych dobrych czasów? Ty też możesz zrobić domowe pieczywo, też możesz przygotować gęsi smalec. Jak to zrobić?
Przygotuj:
- gęsi tłuszcz sadełkowy
- kilka winnych jabłek
- cebulę
- sól
- pieprz
- majeranek
1. Zacznij od przygotowania na obiad pieczonej gęsi. Zlej tłuszcz, który się z niej wytopi.
2. Pokrój jabłka w ćwiartki, a cebulę w grubą kostkę. Oba składniki wraz z tłuszczem podsmażaj przez kwadrans, a następnie dodaj przyprawy.
3. Zlej gęsi smalec do słoika, ostudź i włóż do lodówki.
4. Gęsi smalec najlepiej smakuje ze świeżym chlebem.
5. Chcesz poznać jego zastosowanie i zalety? Sprawdź na smacznages.jejkuchnia.pl.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze