Makaron ze szpinakiem
OLIWKA . • dawno temuMakaron ze szpinakiem to pyszne danie wegetariańskie. Zadowoli zarówno twój wygłodniały żołądek jak i wybredne kubki smakowe. Jego niewątpliwą zaletą jest łatwość przygotowania. Nie szukaj innego pomysłu na obiad. Ten na pewno pozytywnie cię zaskoczy.
Przygotuj:
- 250 g makaronu muszelki
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 100 g sera feta
- 8 suszonych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- natkę pietruszki
- sól
- pieprz
1. Zacznij od ugotowania makaronu. Tu nie ma żadnej filozofii. Po prostu trzymaj się przepisu na opakowaniu.
2. W tym czasie przygotuj pyszny sos szpinakowy. Podsmaż czosnek na rozgrzanej oliwie, a następnie dodaj do niego pokrojone pomidory i oczyszczony szpinak.
3. Kiedy szpinak zmięknie, wrzuć do niego ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj potrawę wegetariańską.
4. Już prawie zrobione. Wystarczy tylko doprawić zielonebezmięsne danie pieprzem, posypać natką i pokrojonym w kostkę serem feta. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze