Lazania ze szpinakiem
OLIWKA . • dawno temuInteresuje cię pomysł na smaczny obiad? Lazania ze szpinakiemjest w takim razie dla ciebie. Wiele się przy niej nie napracujesz, ale efekt będzie znakomity. Musisz tylko pójść do sklepu po kilka niezbędnych produktów. To zajmie dosłownie chwilę. Spójrz jakie to proste.
Przygotuj:
- pół opakowania lasagne
- pół kilograma świeżego lub 2 opakowania mrożonego szpinaku
- 20 dag sera żółtego
- 1/3 szklanki mleka
- cebulę
- 2 ząbki czosnku
- łyżkę bazylii
- 4 łyżki mąki
- 3 jajka
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- gałkę muszkatołową
- sos pomidorowy
1. Najpierw cebula. Pokrój ją, zeszklij na oliwie, oprósz mąką i podsmaż.
2. To będzie danie ze szpinakiem, więc pora się za niego zabrać. Rozdrobnij zielone liście i dodaj do cebuli. Dorzuć bazylię i kilka łyżek mleka, dopraw wszystko solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz gałką i duś 5 minut.
3. Pora roztrzepać jajka i dodać do szybkiego obiadu. Smaż je tak długo, aż się zetną.
4. Teraz jest czas, by ugotować makaron do lazanii. Rób to pojedynczo, bo inaczej płaty połączą się w jedna niepodzielną całość.
5. Wysmaruj naczynie masłem i układaj naprzemiennie makaron i szpinak. Polej pyszne danie sosem pomidorowym i posyp startym serem.
6. Przepis na lazanię ze szpinakiem nie jest aż taki trudny, prawda? Piecz potrawę wegetariańską 20 minut w 170 stopniach. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze