Naleśniki ze szpinakiem i fetą - przepis doskonały
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/nalesniki-ze-szpinakiem-fba06714,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Naleśniki ze szpinakiem i fetą to danie dla energicznych kobiet, którym zależy, by jeść smacznie, ale także zdrowo. To nie jest przepis na naleśniki. Zakładam, że z nimi każda z nas sobie poradzi. Chodzi tu raczej o pyszny farsz, który wprost rozpływa się w ustach. Potrawa świetnie sprawdza się na imprezach.
Przygotuj:
- usmażone naleśniki
- opakowanie szpinaku mrożonego
- ser feta
- pieprz
- czosnek granulowany
1. Zrób ciasto na naleśniki i spokojnie je smaż. W tzw. międzyczasie przygotuj sobie szpinakowy farsz do naleśników.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
2. Wyjmij mrożony szpinak z opakowania i włóż do garnka. Wlej odrobinę ciepłej wody i lekko podgrzewaj.
3. Do dania ze szpinakiem dodaj fetę i rozdrobnij ją. Mieszaj ciągle farsz, jednocześnie ciągle go podgrzewając.
4. Przyszła pora na doprawianie. Wsyp czosnek i pieprz.
5. Posmaruj naleśniki farszem ze szpinaku, złóż je w kopertę i przysmaż na patelni z obu stron.
6. Naleśniki ze szpinakiem i serem już gotowe. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze