Składniki:
- marchew,
- pietruszka,
- seler,
- pieczarki lub grzyby,
- można dodać dyni,
- przyprawy.
Na ciasto:
- jajko,
- mąka,
- woda lub mleko,
- szczypta soli,
- olej,
- zółty ser.
Jak przyrządzić?
Naleśniki: połączyć mąkę z wodą (mlekiem), wyrobic na masę o konsystencji zsiadłego kefiru, dodać roztrzepane jajo i sól, zmiksować no i piec naleśniki.
Farsz: po oczyszczeniu warzyw zetrzeć je na tarce o średich oczkach i wszystko razem poddusić na patelni, można dodać trochę masła, przyprawić.Do usmażonego naleśnika wkłładamy farsz (najlepiej formować trójkąty) i podsmażac z obu stron, przy drugiej stronie posypać serem.
Uwagi:
Pyszne i pożywne.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | kasia |