Smalec pycha

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,5 kg słoniny,
- dobrze uwędzona kiełbasa 10 dkg,
- średniej wielkości cebula 1 szt.,
- sól,
- przyprawy.

Jak przyrządzić?

Słoninę, kiełbasę, cebulę skręcić każde osobno przez maszynkę z drobnym sitkiem.Najpierw topimy słoninę nie dopuszczając do zbrązowienia. Następnie wkładamy zmieloną kiełbasę, podgrzewając przez ok. 5 minutnastępnie wkładamy zmieloną cebulę podgrzewając przez ok. 5 minut. Pod koniec dodajemy sól i zioła do smaku (np. majeranek lub zmielone ziele ang. lub zmielona kolendra lub oregano lub lebiodka etc.).
Pozostawić do skrzepnięcia. Przechowywać w lodówce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt8 zł
AutorBogusław

Smalec pycha: Podobne przepisy

Smalec pycha: wypróbuj również

Powiązane Tematy