Składniki:
- 0,5 kg słoniny,
- dobrze uwędzona kiełbasa 10 dkg,
- średniej wielkości cebula 1 szt.,
- sól,
- przyprawy.
Jak przyrządzić?
Słoninę, kiełbasę, cebulę skręcić każde osobno przez maszynkę z drobnym sitkiem.Najpierw topimy słoninę nie dopuszczając do zbrązowienia. Następnie wkładamy zmieloną kiełbasę, podgrzewając przez ok. 5 minutnastępnie wkładamy zmieloną cebulę podgrzewając przez ok. 5 minut. Pod koniec dodajemy sól i zioła do smaku (np. majeranek lub zmielone ziele ang. lub zmielona kolendra lub oregano lub lebiodka etc.).
Pozostawić do skrzepnięcia. Przechowywać w lodówce.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Bogusław |