Zapiekanka ryżowa

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 torebki ryżu,
- 0,50 kg pieczarek,
- 0,30 kg boczku,
- 2 cebule,
- 0,25 kg sera żółtego,
- 2-3 pomidory,
- przyprawy.

Jak przyrządzić?

Ryż ugotować na sypko. W tzw. "międzyczasie" posiekać cebulę i pieczarki, przesmażyć na patelni. Na drugirj patelni lub w rondlu podsmażyć pokrojony w kostkę boczek. Składniki układać warstwami w naczyniu żaroodpornym, tak aby na dnie i na spodzie był ryż. Doprawić do smaku. Na wierzch ułożyć pokrojone w plastry pomidory,całość posypać startym żółtym serem. Zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.

Potrzebne przybory:

Patelnia, rondel, naczynie żaroodporne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-6 porcji
Kalorycznośćśrednio
AutorAsieńka

Zapiekanka ryżowa: Podobne przepisy

Zapiekanka ryżowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy