Parówki po dyrektorsku

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dag cienkich parówek, 2 cebule, 25 dag pieczarek, 2-3 pomidory, śmietana słodka (minimum 18%), tłuszcz do smażenia, sól, pieprz, słodka papryka mielona, majeranek.

Jak przyrządzić?

Parówki pokroić na kawałki długości 1-1,5 cm. Pomidory sparzyć,obrać, pokroić na cząstki. Cebulę i pieczarki pokroić i usmażyć, połączyć z pomidorami, parówkami i przyprawami,chwilę poddusić. Polać śmietaną i zapiec.

Jak podawać?

Niezła rzecz na ciepłą kolację, podawać z pieczywem, nie żałować majeranku. SMACZNEGO!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autoraga

Parówki po dyrektorsku: Podobne przepisy

Parówki po dyrektorsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy