Składniki:
- 6 cienkich parówek,
- ok. 30 dag pieczarek,
- 2 cebule,
- duży koncentrat pomiodorowy,
- oliwa, pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, podsmazamy na niewielkiej ilości oliwy. Gdy juz zmienią kolor na bardziej intensywny - dusimy aż zmiękną. Do takich pieczarek dodajemy do smaku sól i pieprz(ja lubie gdy jest go trochę wiecej niż normalnie). Następnie wrzucamy pokrojone w plasterki parówki. ponownie przynrywamy - do ogrzania parówek. do takiej mieszanki dorzucamy koncentrat, mieszamy, troszeczkę jeszcze podgrzewamy i ciepłe wrzucamy na talerz.
Jemy...:)... Podajemy z pieczywem.
Potrzebne przybory:
Duża patelnia z pokrywką, coś do mieszania, nóż deska do krojenia:)
Jak podawać?
Proponuję głebokie talerze.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | mukron |