Parówki a'la strogonow

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,5 kg parówek,
- 20 dag pieczarek,
- 2 cebule,
- 2-3 łyżki koncentratu pomid.,
- łyżka mąki,
- około szklanki bulionu,
- przyprawy: sól, pieprz, chili.

Jak przyrządzić?

Parówki kroimy w słupki i podsmażamy na oleju.Przekładamy do rondla, a na patelni smażymy pokrojoną cebulę i pieczarki.
Następnie oprószamy całość mąką, podlewamy bulionem i dodajemy koncentrat dla smaku i koloru - nie przesadzić.
Zalewamy sosem parówki; chcemy osiągnąć konsystencję leczo.

Ocenicie sami doprawiamy do smaku raczej na ostro.

Potrzebne przybory:

Deska do krojenia, nóż ostry, patelnia, rondel.

Jak podawać?

W miseczkach, ja preferuję z chlebkiem.

Uwagi:

Jak nie lubię parówek, to ta potrawa bardzo mi smakowała. Szybka i tania smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorpaula

Parówki a'la strogonow: Podobne przepisy

Parówki a'la strogonow: wypróbuj również

Powiązane Tematy