Składniki:
- 0,5 kg parówek,
- 20 dag pieczarek,
- 2 cebule,
- 2-3 łyżki koncentratu pomid.,
- łyżka mąki,
- około szklanki bulionu,
- przyprawy: sól, pieprz, chili.
Jak przyrządzić?
Parówki kroimy w słupki i podsmażamy na oleju.Przekładamy do rondla, a na patelni smażymy pokrojoną cebulę i pieczarki.
Następnie oprószamy całość mąką, podlewamy bulionem i dodajemy koncentrat dla smaku i koloru - nie przesadzić.
Zalewamy sosem parówki; chcemy osiągnąć konsystencję leczo.
Ocenicie sami doprawiamy do smaku raczej na ostro.
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, nóż ostry, patelnia, rondel.
Jak podawać?
W miseczkach, ja preferuję z chlebkiem.
Uwagi:
Jak nie lubię parówek, to ta potrawa bardzo mi smakowała. Szybka i tania smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | paula |