Sos węgierski - przepis prosty jak drut
OLIWKA . • dawno temuSos węgierski można jeść z chlebem albo na przykład z plackami ziemniaczanymi. Przepis na tę potrawę jest banalnie prosty i każdy sobie z nim poradzi. Danie jest szybkie, ale smaczne, oczywiście o ile ktoś lub parówki. Jeśli jeszcze nigdy go nie robiłaś, warto spróbować, może stanie się hitem na twoim stole.
Przygotuj:
- pół kilograma parówek
- pół kilograma pieczarek
- cebulę
- łyżkę mąki
- pół słoiczka koncentratu pomidorowego
- 15 dag żółtego sera
- ostrą i słodką paprykę mieloną
- pieprz
- sól
- olej do smażenia
Krok 1
Zacznij przygotowywanie sosu węgierskiego od pokrojenia cebuli w kostkę i zarumienienia jej na oleju.
Krok 2
Do cebuli trzeba wlać wodę (ok 2 szklanki) oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.
Krok 3
Sos węgierski nie byłby tak pyszny bezpieczarek. Pokrój je w plasterki i duś na tłuszczu przez 10 minut. Potem dodaj do cebuli. Na razie mamy sos pieczarkowy.
Krok 4
Aby powstałsos węgierski musisz dodać parówki. Pokrój je w plasterki i wrzuć do tego pysznego dania.
Krok 5
Sos węgierski możesz zagęścić 2 łyżkami mąki rozprowadzonej w odrobinie zimnej wody.
Krok 6
Czyż to nie było banalnie proste? Teraz wyłóż smaczny obiad na talerze i posyp startym żółtym serem. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze