Składniki:
- 2,5 szkl. maki,
- pol. szkl. cieplej wody,
- pol szkl. mleka,
- 4 dag drozdzy,
- 2 lyzki oleju,
- 3 lyzeczki cukru,
- szczypta soli,
- kminek.
Jak przyrządzić?
Drozdze rozpuscic w mleku z woda.dodac reszte skladnikow, pomieszac lyzka.bedzie zadkie. Pozostawic na pol godz. do wyrosniecia. Nastepnie rozwalkowac i wylozyc na prostokatna blache i dodac dodatki wedlug uznania.
Potrzebne przybory:
Miska, wałek, łyżka drewniana.
Uwagi:
ZALETA JEST TO ZE PIZZA POZOSTAWIONA DO NASTEPNEGO DNIA NIE WYSYCHA I NIE JEST CZERSTWA ANI TWARDA. ZACHOWUJE SWIEZOSC. SMACZNEGO!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 1 blaszka |
Autor | ola |