Karp po królewsku

Przepis kulinarny

Składniki:

- świeży karp,
- olej,
- masło,
- mąka,
- przyprawy.

Jak przyrządzić?

Karpia pokrojonego w dzwonki solimy i otaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, na gorący sypiemy łyżeczkę czarnego, mielonego pieprzu. Kładziemy rybę, po 2-3 min wrzucamy na patelnię 1/6 kostki masła. Przysmażamy rybę na złoto. Jest przepyszna, wcześniej nie lubiłam karpia, teraz - choćby co drugi dzień :)

Jak podawać?

Na półmisku do ryb,przybranie z cytryny i pietruszki.I koniecznie z czerwonym winem.

Uwagi:

Karp musi być pokrojony w dzwonki, żeby nie smażyć skóry tylko mięso.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorella

Karp po królewsku: Podobne przepisy

Karp po królewsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy