Śledzie gotowane (autor Beatka)

Przepis kulinarny

Składniki:

- świeże filety śledziowe 1 kg,
- 1 szklanka oleju,
- 3/4 szklanki octu,
- 4 łyzki cukru,
- 2 czubate łyzeczki soli,
- liść laurowy,
- kubaba,
- 3 średnie cebule.

Jak przyrządzić?

Filety śledziowe ułożyć w garnku warstwami (przełożone cebulą. Olej, ocet, sól, cukier połączyć mieszając i zalać ułożone sledzie. Całośc gotować na wolnym ogniu, od momentu zagotowania okło 5 - 8 minut. Wyłączyć nakryć pokrywką.

Uwagi:

Spożywać na ciepło lub zimno. NAJLEPSZE NA ZIMNO PO 2 DNIACH.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt10 zł
AutorBeatka

Śledzie gotowane (autor Beatka): Podobne przepisy

Śledzie gotowane (autor Beatka): wypróbuj również

Powiązane Tematy