Składniki:
- duże opakowanie paluszkow krabowych,
- 2 duze cebule,
- 4 jajka,
- pare plastrow ananasa z puszki,
- majonez.
Jak przyrządzić?
Paluszki lekko rozmrozic, pokroic na male 0,5 cm ,. Cebulę w kostkę (przeplukac na sitku goraca woda), ananasa pokroic tez w male kawalki i przelac woda, aby nie byl za slodki. Jajka ugotowane na twardo w kostke. Wszystko wymieszac z niewielka iloscia majonezu i posypac, nie zalujac, koperkiem.
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia,duza salaterka ,ostry noz, sitko. Garnuszek do gotowania jajek.
Jak podawać?
W szklanej salaterce.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Dorota |