Składniki:
- makaron rurki,
- łosoś surowy,
- śmietana 30%,
- czosnek,
- oliwa z oliwek,
- suszone peperocino,
- parmezan,
- sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować. Na oliwie z oliwek podsmażyć przeciśnięty czosnek i peperocino. Peperocino podczas smażenia naciskać, aby oliwa nabrała pikantnego smaku. Łososia oddzielić od skóry i pokroić na drobne kawałki. Przed wrzuceniem na patelnię wyjąć peperocino. Łososia smażyć aż kawałki będą się rozdzielać. doprawić solą i pieprzem. Do usmażonego łososia dodać śmietanę, dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami i podgrzać.
Jak podawać?
Ugotowany makaron polać sosem i posypać parmezanem.
Uwagi:
Czosnek smażyć na niezbyt gorącej oliwie, aby nie nabrał złotego koloru.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Autor | syla |