Składniki:
- 4 serki waniliowe homogenizowane,
- 3 łyżki żelatyny,
- 1 śmietanka 30%,
- 0,5 szkl. cukru pudru,
- biszkopty,
- 1 galaretka,
- owoce,
- czekolada (pokruszona lub starkowana).
Jak przyrządzić?
Śmietankę ubic na sztywno, następnie połączyć z serkami i ubić na gładką masę.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. ciepłej wody, przestudzić i wymieszać z masą.
Mase podzielić na 2 części:
I. Dodać stężoną galaretkę.
II. Pokruszona czekolade i parę kropli aromatu migdałowego.
W tortownicy ułożyć biszkopty, na to I część masy, następnie biszkopty i II część masy.Na wierzch owoce i można zalać jeszcze jedna galaretką. Wstawić do lodówki na parę godzin.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | IWOSIA |