Przysmak serowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 serki waniliowe homogenizowane,
- 3 łyżki żelatyny,
- 1 śmietanka 30%,
- 0,5 szkl. cukru pudru,
- biszkopty,
- 1 galaretka,
- owoce,
- czekolada (pokruszona lub starkowana).

Jak przyrządzić?

Śmietankę ubic na sztywno, następnie połączyć z serkami i ubić na gładką masę.

Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. ciepłej wody, przestudzić i wymieszać z masą.

Mase podzielić na 2 części:
I. Dodać stężoną galaretkę.
II. Pokruszona czekolade i parę kropli aromatu migdałowego.

W tortownicy ułożyć biszkopty, na to I część masy, następnie biszkopty i II część masy.Na wierzch owoce i można zalać jeszcze jedna galaretką. Wstawić do lodówki na parę godzin.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorIWOSIA

Przysmak serowy: Podobne przepisy

Przysmak serowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy