Składniki:
- 1 szkl. białek,
- 1 szkl. mąki,
- 1 szkl. wiórek kokosowych,
- 1 szkl. cukru,
- 1 kostka masła,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- bakalie,
- cukier waniliowy.
Jak przyrządzić?
Masło rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia. Wszystkie suche składniki wsypać do miski i wymieszać. Wlać zimne masło, wymieszać. Następnie dodać pianę ubitą z białek.Przełożyć do wysmarowanej keksówki. Piec ok. godzinę w 180 stopniach.
Potrzebne przybory:
Miska, trzepaczka, drewniana łyżka.
Uwagi:
Bardzo smaczne ciacho, polecam.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | tes |