Składniki:
- 1 filet z kurczaka,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- sos pomidorowy zagęszczony lub koncentrat pomidorowy,
- 1 jajko,
- mleko,
- mąka,
- 1 kapusta pekińska,
- 1 puszka kiełków,
- 1 puszka kukurydzy,
- oliwa z oliwek.
Jak przyrządzić?
1)Filet z kurczaka pokroić na kawałki, podsmazyć. Następnie przłozyć do rondelka, dodać czerwona fasolę i dusić z sosem pomidorowym. Przyprawić.
2) Kapustę pekińską posiekać, dodać kukurydzę i kiełki, przyprawic ziołami. Dodac oliwę.
3) Przygotowąc naleśniki, (mąka, jaka, mleko).
4) Do gotowego naleśnika wkładamy mała porcję kurczaka z fasolą oraz sałatke z kapusty. Zawijamy i zjadamy!!!
Potrzebne przybory:
Patelnia, rondelek, 2 miseczki, na kurczaka z fasolą w sosie, druga na sałtke z kapusty pekińskiej.
Jak podawać?
Podajemy składniki nadzienia osobno, tak by każdy mógł w zależności od chęci nałożyć sobie odpowiednia ilość. Podawać ciepłe.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Autor | malia & umberto |