Sk艂adniki:
- 80 dag malych ziemniakow,
- 12 dag szalotki,
- 1-2 galazki rozmarynu,
- cytryna,
- 3 lyzki oliwy,
- 2 lyzki grubo mielonej soli,
- suszona pokruszona chili,
- 4 steki z t. po 15 dag,
- czosnek,
- 4 suszone zamarynowane w oleju pmidory,
- 3 lyzki masla lub margaryny.
Jak przyrz膮dzi膰?
Ziemniaki ugotowac w mundurkach. Na posmarowana oliwa blasze z piekarnika posypac sol. Ulozyc na to ziemniaki, plasterki cytryny posypac rozmarynem i chili. Piec 10 min. w temp. 225.Rybe oplukac. Czosnek w plasterkach i pomidory (w paskach) przysmazyc na rozgrzanym masle. Na to ulozyc rybe i smazyc ok. 3-4 min z kazdej strony. Przyprawic sola.
Potrzebne przybory:
Noz, patelnia, blacha do pieczenia.
Jak podawa膰?
Steki podawac z ziemniakami i cytryna.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | zirel |