Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów.

Stek to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni amerykańskiej na świecie. Coraz chętniej sięgamy po nie także w Polsce. Jednak przygotowanie miękkiej, dobrze wysmażonej wołowiny to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Nastolatka ZABIJA ZWIERZĘTA i chwali się tym na Facebooku Poranne ćwiczenia na czczo to błąd. KONRAD GACA obala mity Obawiasz się pryskanych owoców i warzyw? Zobacz, zanim wybierzesz się do sklepu Epilacja jeszcze skuteczniejsza od depilacji. Nowa metoda trwale niszczy włos! Seks bez tajemnic. Jak wygląda życie intymne na emeryturze? 8-latka z Kazachstanu podbija sieć. Pokazała, jak trenuje boks! Zarabiają nawet 100 tys. za rodzenie dzieci. Polskie prawo nie radzi sobie z surogatkami Joga śmiechu wyleczy Twoje ciało i duszę. Wystarczy 10 minut dziennie Co piąte dziecko UDAJE DOROSŁEGO w sieci! Jak suszyć mokre włosy? One wiedzą to NAJLEPIEJ! Ostatni CZAS NA ODCZULENIE dla alergików. Zostało tylko kilka dni Jej produkcja może budzić obrzydzenie. Tak powstaje jedna z NAJCENNIEJSZYCH tkanin na świecie