Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów.

Stek to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni amerykańskiej na świecie. Coraz chętniej sięgamy po nie także w Polsce. Jednak przygotowanie miękkiej, dobrze wysmażonej wołowiny to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Zrobiła facetom dowcip. Tego się NIE SPODZIEWALI! Zrobili sobie SELFIE na szczycie wieżowca w HONG KONGU Brudne dziecko to szczęśliwe dziecko? Nie tylko. Nadmierna higiena jest przyczyną wielu chorób Urodziła się z DEFEKTEM NARZĄDÓW. Lekarz opracował zdumiewającą metodę leczenia Pierwsza PARODIA „Miłości na Bogato”! Lepsza od oryginału? Obrońcy zwierząt KRYTYKUJĄ Katy Perry! Czy IDEALNY chłopak istnieje? Tak, ale... Poświęciły pustelnicze życie dla... konfitur. Niezwykła historia polskich sióstr Zaczynała blogować z Kasią Tusk. Teraz radzi sobie sama Homoseksualista i konserwatysta. Polak jest członkiem brytyjskiego parlamentu Plemienne wojny, porwania i epidemie. Mimo niebezpieczeństw nie chcą wracać do Polski MATYLDA DAMIĘCKA uczy makijażu!