Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów.

Stek to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni amerykańskiej na świecie. Coraz chętniej sięgamy po nie także w Polsce. Jednak przygotowanie miękkiej, dobrze wysmażonej wołowiny to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Pragnął mieć dzieci. OTYŁOŚĆ wywołała u niego zakażenie genitaliów Pestki - niedoceniany składnik winogron. Dlaczego warto je jeść? Coś dla fanów PIKANTNYCH dodatków. Szybki sos do przekąsek i mięsa Osobne łóżka świadczą o kryzysie w związku? "To może być odświeżające" Odchudzasz się, jesz w biegu? Narażasz się na groźne niedobory witamin Lifting twarzy BEZ SKALPELA. Wystarczy własna tkanka tłuszczowa Wesele przerodziło się w tragedię. Na gości spadł gigantyczny żyrandol BLW - kontrowersyjna metoda karmienia dzieci Uroda to nie wszystko, pomagają też leczyć. Moda na alpaki zawitała do Polski Jak łatwo ZAOSZCZĘDZIĆ na prądzie? Idealny trening dla zapracowanych. 4 minuty, 3 razy w tygodniu, a efekt zaskakujący! W jego składzie znajdziesz nawet WODOROSTY. Tak oszukują nas producenci