Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów.

Stek to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni amerykańskiej na świecie. Coraz chętniej sięgamy po nie także w Polsce. Jednak przygotowanie miękkiej, dobrze wysmażonej wołowiny to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Jakiej jakości mięso serwują nam sklepy? Zobacz, zanim kupisz Kontrowersyjna miłość WIĘŹNIAREK. Poznały się na planie filmu Zwyczajne POCAŁUNKI mogą być groźne DLA ZĘBÓW Skarżysz się na BÓL PLECÓW? Na dłuższą metę odpoczynek nie wystarczy Majewski śmieje się z MINISTER BIEŃKOWSKIEJ Jakie OWOCE jeść latem? Poznaj właściwości owoców sezonowych Polska podróżniczka ostro o "człowieku pożartym przez anakondę" Nałóg tak silny jak alkoholizm. Dotyka KOBIETY i osoby NIESTABILNE EMOCJONALNIE Danuta Wałęsa zachęca kobiety do rodzenia dzieci! Jak sprawdzić jakość kurczaka? Wszystko o hodowlanych brojlerach Zjadłaś owoc cytrusowy? Nie myj zębów! To uszkadza szkliwo Japonki oszalały na punkcie tej mody. GOLĄ TWARZE u profesjonalnych golibrodów