Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów.

Stek to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni amerykańskiej na świecie. Coraz chętniej sięgamy po nie także w Polsce. Jednak przygotowanie miękkiej, dobrze wysmażonej wołowiny to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

W niej tkwi sekret udanych WYPIEKÓW. Jak wybrać tę odpowiednią? Dlaczego tkwimy w nieudanym małżeństwie? "Oprawca jest jak narkotyk" Sądzisz, że jesteś dobrym człowiekiem? Jeden test i odpowiedź nie będzie oczywista Tak powstaje żywność z puszki. Testerzy smaku co dwie godziny sprawdzają produkcję Uważaj, żeby nie zarazić się od psa. Groźne pasożyty niebezpieczne zwłaszcza dla dzieci! Kiedy wrócić do ćwiczeń po porodzie? Jest kilka ważnych zasad Najlepsze sposoby na WORKI I CIENIE POD OCZAMI Artystka maluje WAGINĄ! Na środku ulicy! AGATA MŁYNARSKA zaliczyła wpadkę na wizji. Sama się z siebie śmiała! Polacy 7. NAJBARDZIEJ OTYŁYM narodem Europy. Nie potrafimy się odchudzać? Julita SCHUDŁA… 65 kilogramów! Jeff poddał się DEPILACJI woskiem dla... dobra nauki