Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów.

Stek to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni amerykańskiej na świecie. Coraz chętniej sięgamy po nie także w Polsce. Jednak przygotowanie miękkiej, dobrze wysmażonej wołowiny to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ukryj komentarze

Autor:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Opalasz się TOPLESS? Krytyka to nie jedyne, na co się narażasz... Sześć pomysłów na fajną fryzurę w MINUTĘ! Wiktor urodził się jako kobieta. Opowiedział o swojej metamorfozie Zrobiła facetom dowcip. Tego się NIE SPODZIEWALI! Premier TUSK śpiewa "Hey Jude" w kancelarii! Próżność czy sposób na dorobienie po 50 roku życia? AMATORZY MODY podbijają sieć MOKRE BUTY? Tak je wysuszysz i nadasz piękny zapach Dlaczego Polacy nie decydują się na RODZICIELSTWO? Większość chce trójki dzieci KIM KARDASHIAN pokazała, jak przewija dziecko! Częsty błąd posiadaczek cery tłustej. Wybierają niewłaściwy KREM PRAWIE POŁOWA CIĘŻARNYCH z niedoborem ważnego pierwiastka. To niebezpieczne dla dziecka Codziennie przechowujemy w nich jedzenie. Eksperci ostrzegają o ich SZKODLIWOŚCI