Krwisty czy dobrze wysmażony? Jak przygotować idealny STEK

Wołowe mięso jest cennym źródlem minerałów.

Stek to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni amerykańskiej na świecie. Coraz chętniej sięgamy po nie także w Polsce. Jednak przygotowanie miękkiej, dobrze wysmażonej wołowiny to nie lada wyzwanie. Zobaczcie, jak przyrządzać mięso, by – w zależności od upodobań – wyszło krwiste, półkrwiste lub dobrze wysmażone.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Polacy na bakier z aktywnością fizyczną. To częsty powód chorób Jakie ryby jeść, a jakich unikać? Na czarnej liście m.in. TOKSYCZNY TUŃCZYK Jak i gdzie przechowywać warzywa i owoce? Zła temperatura może je popsuć Szyk na stoku to nie wszystko. Kilka rad, co spakować na ferie Mama pomalowała córkę, mając ZAMKNIĘTE OCZY! Większy biust w 20 minut. Ryzykowny zabieg POWIĘKSZANIA PIERSI Jemy jej więcej niż kiedyś. Ta żywność ZMIENIA METABOLIZM i powoduje otyłość Jak prawidłowo wywieszać flagę narodową? Oto podstawowe zasady Tak powstaje popularny "eliksir młodości". Sekret drogocennego olejku arganowego Kolejna parodia reklamy z Van Dammem. W PRZESTRZENI KOSMICZNEJ! Bezsenność przyczyną otyłości? Badania to potwierdzają Afera w łotewskiej polityce. Rzeczniczka rządu na castingu do FILMU PORNOGRAFICZNEGO!