Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak

Zrobienie tej zupy nie jest pracochłonne, jednak aby jej smak był pełny, należy pamiętać o kilku podstaowych zasadach.

Gotowany na wołowinie i kurczaku rosołowym, najlepiej z młodymi warzywami, paloną cebulą i dodatkiem imbiru. Niedzielny rosół to dla niektórych rodzin już tradycja. Zrobienie tej zupy nie jest pracochłonne, jednak aby jej smak był pełny, należy pamiętać o kilku podstaowych zasadach. Kiedy doprawić wywar, aby jego aromat był najpełniejszy, dlaczego należy gotować go na wolnym ogniu i co zrobić ze zbierającymi się na powierzchni rosołu "szumowinami"?

Szef kuchni restauracji Stara Kamienica Adam Kowalczyk zdradził kilka podstawowych zasad, jak prawidłowo przygotować jedną z najpopularniejszych polskich zup.

Źródło: Newsrm.tv

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

"No woman, no drive". Kolejna akcja przeciwko DYSKRYMINACJI kobiet Z ukrytą kamerą próbowali kupić tabletkę "dzień po" Troskliwy labrador pomaga... w kąpieli niemowlaka Co jest bardziej kaloryczne - pączki czy faworki? Zobacz, zanim sięgniesz CIENIE pod oczami nie tylko postarzają. To znak problemów zdrowotnych Afera w łotewskiej polityce. Rzeczniczka rządu na castingu do FILMU PORNOGRAFICZNEGO! Polka nazywana "najszybszą babcią świata". Zdobyła Mont Blanc mając 68 lat Naturalny lek o niezwykłych właściwościach. Oczyszcza krew i cały organizm Jak i gdzie przechowywać warzywa i owoce? Zła temperatura może je popsuć Huśtawki nastrojów, tycie, bóle głowy. Aż 20 proc. kobiet cierpi na PMS Sześć pomysłów na fajną fryzurę w MINUTĘ! Obniżają cholesterol, odchudzają, poprawiają kondycję skóry i włosów. Jakie PŁATKI wybrać?