Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak

Zrobienie tej zupy nie jest pracochłonne, jednak aby jej smak był pełny, należy pamiętać o kilku podstaowych zasadach.

Gotowany na wołowinie i kurczaku rosołowym, najlepiej z młodymi warzywami, paloną cebulą i dodatkiem imbiru. Niedzielny rosół to dla niektórych rodzin już tradycja. Zrobienie tej zupy nie jest pracochłonne, jednak aby jej smak był pełny, należy pamiętać o kilku podstaowych zasadach. Kiedy doprawić wywar, aby jego aromat był najpełniejszy, dlaczego należy gotować go na wolnym ogniu i co zrobić ze zbierającymi się na powierzchni rosołu "szumowinami"?

Szef kuchni restauracji Stara Kamienica Adam Kowalczyk zdradził kilka podstawowych zasad, jak prawidłowo przygotować jedną z najpopularniejszych polskich zup.

Źródło: Newsrm.tv

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Przeżyła ŚMIERĆ KLINICZNĄ. Co widziała? Odchudzasz się, jesz w biegu? Narażasz się na groźne niedobory witamin Cenny OLEJ. Pomoże pozbyć się centymetrów z brzucha Napis „bez konserwantów” to tylko chwyt marketingowy. Wybierając sok, patrz na kolor One zdradzają twój prawdziwy wiek. Jak zapobiegać powstawaniu zmarszczek na szyi i dekolcie? Latem nakładasz krem z filtrem. A co z WITAMINĄ D? Na Wielkanoc WYDAMY 363 ZŁOTE Jak powstają CZEKOLADOWE JAJKA? RUTYNOWY ZABIEG podczas porodu jednak NIEPRAWIDŁOWY? "To okaleczenie" Osobne łóżka świadczą o kryzysie w związku? "To może być odświeżające" Toksyczne elektrośmieci szkodzą zdrowiu człowieka. Te są najgroźniejsze Idealny trening dla zapracowanych. 4 minuty, 3 razy w tygodniu, a efekt zaskakujący!