Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak

Zrobienie tej zupy nie jest pracochłonne, jednak aby jej smak był pełny, należy pamiętać o kilku podstaowych zasadach.

Gotowany na wołowinie i kurczaku rosołowym, najlepiej z młodymi warzywami, paloną cebulą i dodatkiem imbiru. Niedzielny rosół to dla niektórych rodzin już tradycja. Zrobienie tej zupy nie jest pracochłonne, jednak aby jej smak był pełny, należy pamiętać o kilku podstaowych zasadach. Kiedy doprawić wywar, aby jego aromat był najpełniejszy, dlaczego należy gotować go na wolnym ogniu i co zrobić ze zbierającymi się na powierzchni rosołu "szumowinami"?

Szef kuchni restauracji Stara Kamienica Adam Kowalczyk zdradził kilka podstawowych zasad, jak prawidłowo przygotować jedną z najpopularniejszych polskich zup.

Źródło: Newsrm.tv

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Tej wiosny modna będziesz dzięki... drukarce! Nieleczone bywa przyczyną powstawania guzów i ropni. Wszystko o ZAPALENIU ZATOK Straciła OBIE NOGI. Mimo to zatańczyła na studniówce Adam Levin zaśpiewał jak MICHAEL JACKSON i FRANK SINATRA! Niezwykłe włosy mieszkanki Indii Sekretna misja księdza Jana. Zbiera KOBIECĄ BIELIZNĘ Ona była mężatką, on miał 14 lat. ODBIŁA CHŁOPAKA swojej córce! Najbardziej wzruszający filmik sieci. Żołnierze wracają DO DOMU! Jak obrać mango przy pomocy SZKLANKI? Prosta czynność zwiększy skuteczność ćwiczeń. Wystarczy 5 minut dziennie MĄDRZEJSI dzięki jedzeniu? Te produkty zwiększają wydajność mózgu! Kim był dostawca, który PRZYNIÓSŁ PIZZĘ na galę Oscarów?