Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak

Zrobienie tej zupy nie jest pracochłonne, jednak aby jej smak był pełny, należy pamiętać o kilku podstaowych zasadach.

Gotowany na wołowinie i kurczaku rosołowym, najlepiej z młodymi warzywami, paloną cebulą i dodatkiem imbiru. Niedzielny rosół to dla niektórych rodzin już tradycja. Zrobienie tej zupy nie jest pracochłonne, jednak aby jej smak był pełny, należy pamiętać o kilku podstaowych zasadach. Kiedy doprawić wywar, aby jego aromat był najpełniejszy, dlaczego należy gotować go na wolnym ogniu i co zrobić ze zbierającymi się na powierzchni rosołu "szumowinami"?

Szef kuchni restauracji Stara Kamienica Adam Kowalczyk zdradził kilka podstawowych zasad, jak prawidłowo przygotować jedną z najpopularniejszych polskich zup.

Źródło: Newsrm.tv

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

SOK zamiast porcji warzyw i owoców. Jak wybrać najzdrowszy? MŁODZI OJCOWIE chętniej opiekują się dziećmi. Wszystko dzięki DŁUŻSZEMU URLOPOWI Opalasz się TOPLESS? Krytyka to nie jedyne, na co się narażasz... DOMOWY MAJONEZ o obniżonej kaloryczności. Aż w dwóch wersjach! Chorują głównie KOBIETY. To nie wina odporności psychicznej, tylko HORMONÓW Zamieszczasz ZDJĘCIA W SIECI? Możesz łatwo złamać prawo HIT INTERNETU! YouTube podsumował 2013 rok Nieoczekiwane zwroty akcji na ślubach i weselach Ola Szwed pokazała jak ćwiczy z narzeczonym! DWA MIESIĄCE po porodzie Saszetki, żelki, syropy. Rodzice chętnie podają je dzieciom, nawet nie wiedząc, jak szkodzą DZIEŃ Z ŻYCIA młodej matki. Pod koniec dnia dom wyglądał jeszcze GORZEJ Ostatni CZAS NA ODCZULENIE dla alergików. Zostało tylko kilka dni