Składniki:
1 kg Gyrosa (można kupić gotowy lub przyrządzić samemu kupując łopatkę i posypując ją przyprawą do gyrosa), 400 ml śmietany kremówki, 2 opakowania gotowej zupy cebulowej Knorr lub przyrządzonej samemu, 2 czerwone i 2 zielone papryki, 1 puszka kukurydzy, 1 butelka sosu cygańskiego Knorr, 1/2 butelki sosu Chili.
Jak przyrządzić?
Gyros podsmażyć na patelni, zalać śmietaną kremówką i pozostawić przez noc w lodówce. Następnego dnia przygotować zupę cebulową. Na patelni podsmażyć paprykę i dodać do zupy. Następnie resztę składników włożyć do garnka i zagotować.
Uwagi:
Jednogarnkowe pożywne danie na każdą okazję.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Iwa |