Codziennie przechowujemy w nich jedzenie. Eksperci ostrzegają o ich SZKODLIWOŚCI

Na opakowaniach powinno znaleźć się oznaczenie, jaki związek chemiczny jest zawarty w plastiku.

Większość z nas przechowuje jedzenie w plastikowych opakowaniach oraz foliach. Jednak najnowsze badania ostrzegają o wyjątkowej szkodliwości substancji zawartych w plastiku.

Jak korzystać z pojemników na żywność i jakie informacje powinny być na nich zawarte, opowiedział prof. Andrzej Milewicz z Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego.

Źródło: TVP

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Ich historia obiegła cały świat. To małżeństwo ma aż 100 WNUCZĄT! Siedmioletnia dziewczynka z Surinamu uczy polskie dzieci tolerancji Efektowny sposób wyrabiania LODÓW Dip z KOZIEGO SERKA i awokado. Idealny jako dodatek do przekąsek Groźne poparzenia BARSZCZEM SOSNOWSKIEGO. Objawy mogą utrzymać się kilka miesięcy Ponad połowa Polaków cierpi na syndrom poniedziałku. Stres zaczyna się już w niedzielę Ma nawet 4 razy mniej kalorii niż TRADYCYJNY PĄCZEK. Domowy przepis na dietetyczny przysmak Prawdziwy rekordzista. Schudł 130 kg w 14 miesięcy! Uważaj na ZIELONE KOKTAJLE. Mogą być szkodliwe dla nerek Tak powstaje popularny "eliksir młodości". Sekret drogocennego olejku arganowego ANJA RUBIK jako dresiara w klipie Doroty Masłowskiej! Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!