Kurczak z patelni - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 podwójne piersi z kurczaka,
- 3 spore cebule,
- liść laurowy,
- ketchup łagodny/ostry - do wyboru,
- wegeta,
- olej,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Filety z piersi kurczaka pokroić na małe kotleciki, rozbić każdy tłuczkiem, posolić, popierzyć, włożyć na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Obsamżyć z obu stron na lekko złoty kolor. następnie dodać do tego pokrojoną w krążki cebulę, liść laurowy, posypać do smaku wegetą ( ja dodaję około łyżeczki )przykryć i dusić na wolnym ogniu około 15 min. Po tym czasie podlać wszystko odrobiną wody, dodać (na oko)ketchup i dusić jeszcze około 10 min na wolnym ogniu.Podawać z ziemniakami, chlebem, frytkami.

Potrzebne przybory:

Patelnia teflonowa, tłuczeka do mięsa, nóż.

Uwagi:

Moje dziecko uwielbia smak tej potrawy. Życzę smacznego :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Trudnośćprosty
Porcje5-6
Przybliżony koszt25 zł
AutorMałgosia

Kurczak z patelni: Podobne przepisy

Kurczak z patelni: wypróbuj również

Powiązane Tematy