Sk艂adniki:
- 1 kg kapusty,
- 1 kg kie艂basy,
- 1 kg pomidor贸w,
- 0,5 kg miesa wo艂owego,
- 1 puszka ananasow w kostkach,
- 0,5 lczerwonego wina,
- 0,2 dkg marchwi,
- 0,2 kg moczonych grzybow mun,
- 0,5 hg sera 偶贸tego,
- s贸l,
- pieprz,
- bazylia,
- inne przprawy,
- 1 kg kapust pekinskiej,
- 2 puszki kukurydzy.
Inne skladniki jakie lubicie.
Jak przyrz膮dzi膰?
W zale偶no艣ci od produktu pokroic lub posieka膰- wrzucic do kotla i gotowa膰. Mieso i kielbase podsma偶c i przyprawi膰. Doda膰 do kot艂a. Kukurydze i anansy dodacwrazzwod膮. Dusic1 godzine. Doda膰wino. Przyprawic. Dusic jeszcze 2 godziny.
Potrzebne przybory:
Kocio艂, n贸偶, deska.
Jak podawa膰?
Na cieplo, na ciep艂o! Do piwka.
Uwagi:
Potrawa tw贸rcza mo偶nadoda膰 co sie lubi. Potrawa idealna na d艂ugie wieczory.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 250 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 10 |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Przybli偶ony koszt | 50 z艂 |
Autor | KKO |