Składniki:
- 1 kg kapusty,
- 1 kg kiełbasy,
- 1 kg pomidorów,
- 0,5 kg miesa wołowego,
- 1 puszka ananasow w kostkach,
- 0,5 lczerwonego wina,
- 0,2 dkg marchwi,
- 0,2 kg moczonych grzybow mun,
- 0,5 hg sera żótego,
- sól,
- pieprz,
- bazylia,
- inne przprawy,
- 1 kg kapust pekinskiej,
- 2 puszki kukurydzy.
Inne skladniki jakie lubicie.
Jak przyrządzić?
W zależności od produktu pokroic lub posiekać- wrzucic do kotla i gotować. Mieso i kielbase podsmażc i przyprawić. Dodać do kotła. Kukurydze i anansy dodacwrazzwodą. Dusic1 godzine. Dodaćwino. Przyprawic. Dusic jeszcze 2 godziny.
Potrzebne przybory:
Kocioł, nóż, deska.
Jak podawać?
Na cieplo, na ciepło! Do piwka.
Uwagi:
Potrawa twórcza możnadodać co sie lubi. Potrawa idealna na długie wieczory.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 250 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 50 zł |
Autor | KKO |