Składniki:
4 krótkie kabanosy, 4 średnie ogórki kiszone lub konserwowe, 2 jaja ugotowane na twardo, 1 cebula czerwona, 1 cebula biała, ok. 15 dag sera żółtego, 1 ząbek czosnku, kilka piecarek marynowanych, 1 marynowana papryka, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasolki czerwonej, 1-2 strączki marynowanej papryczki chili, 3-4 średnie ugotowane marchewki, majonez, 4 łyżki ketchupu, pieprz i odrobinę tao-tao.
Jak przyrządzić?
Marchewkę pokroić w talarki, kabanosy też, pozostałe składniki w kostkę, dodać odcedzoną kukurydzę i fasolkę, popieprzyć, wymieszać z majonezem i ketchupem (ilość można zmienić wg smaku i gustu).
Potrzebne przybory:
Garnek do gotowania marchewi i jaj, nóż, miska na składniki ,łyżka do wymieszania.
Jak podawać?
Jako danie samodzielne np. z chlebem lub solo bo pożywne.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 10-12 |
Kaloryczność | w normie |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | koza |