Składniki:
- szklanka ryżu,
- szklanka czerwonej świeżej papryki,
- szklanka zielonej papryki,
- szklanka świeżych pomidorów,
- pół szklanki cebuli,
- dużo kminku (1-2 łyżeczki),
- chili (1 łyżeczka),
- pieprz,
- kostka rosołowa.
Jak przyrządzić?
Możesz jeść to w letniej porze. Przygotuj sobie ze dwa noże, po czym nastaw w garnku wodę (szczególnie jeśli gotujesz to w środę). Teraz już nie zwlekaj, warzywa drobno posiekaj. (Jeśli mówimy o piątku, wrzuć kostkę do wrzątku). Za kostką idzie na raz ryż, warzywa i przyprawy tyż. Jak się wszystko ugotuje, to całkiem nieźle smakuje, a jak ryż już zmięknie, to brzuch Ci od tej potrawki pęknie! W lecie to bardzo tanio. Grafomańskie natchnienie zagwarantowano.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | 250 kcal / porcja |
Autor | CptNiamo |