Frytki a`la Jarema Wisniowiecki

Przepis kulinarny

Składniki:

Ziemniaki, krwisty czerwony ketchup, ostre wykalaczki, polowa kapusty bialej, olej rzepakowy koniecznie polski

Jak przyrządzić?

Obrane ziemniaki kroimy na paski proporcjami cos na ksztalt Kozaka Zadnieprzanskiego. W tym czasie rozgrzewamy mocno polski olej rzepakowy zbierany najlepiej na wschodnich rubiezach naszego kraju. Na rozgrzany olej wrzucamy wczesniej przygotowane i osuszone ziemniaki. Smazymy bardzo powoli, zupelnie sie nie spieszac, na zloty kolor. Po wysmazeniu wykladamy na talerz i obficie polewamy czerwonym ketchupem (w tej wersji majonez bylby wrecz zdrada narodowa!!!). Nastepnie bardzo powoli i z wyczuciem nabijamy kazda frytke, w ksztalcie Kozaka, wezsza strona mniej wiecej do polowy dlugosci. Tak przygotowana frytke podajemy wbijajac ja w polowke kapusty bialej.Smacznego!!!

Potrzebne przybory:

Ostry noz

Jak podawać?

Na polowce kapusty bialej

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Autorschola1000

Frytki a`la Jarema Wisniowiecki: Podobne przepisy

Frytki a`la Jarema Wisniowiecki: wypróbuj również

Powiązane Tematy