Składniki:
14 paczek herbatników, 2 budynie czekoladowe, czekolada do polania
Jak przyrządzić?
Wykladamy blachę 1 warstwą herbatników, przygotowujemy budyń według przepisu i jeszcze ciepły wykładamy na herbatniki, przykrywamy drugą warstwa herbatników, polewamy całość polewą i czekamy aż wystygnie...
Potrzebne przybory:
Blacha, łyżka,
Jak podawać?
Na talerzyku z łyżeczą lub bez
Uwagi:
Ilość paczek herbatników i budyniu zależy od wielkości blachy... Najlepiej smakuje gdy budyn wystygnie i troche budyń zastygnie... Wiem że to troche jak masło maślane wygląda... Ale ciasto jest pyszne.. Przynajmniej mojej rodzince smakuje :P :) A o gustach się nie mówi ;)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | zależy od wielkości 1 porcji |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Dragonius |