Składniki:
- 1 puszka fasolki czerwonej
- 1 puszka fasolki białej
- 1/2 czerwonej i zielonej papryki
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- świeża pietruszka
- świeże liście bazylii
- 1/2 czerwonej cebuli
- sok z cytryny
Jak przyrządzić?
Fasolkę czerwoną i białą wypłukać,nastepnie wymieszac. Dodać: drobno pokrojone papryki oraz cebulę, puszkę tuńczyka, drobno posiekaną bazylię oraz pietruszkę, oliwę z oliwek, doprawić niewielką ilością soli i pieprzu, skropić sokiem z cytryny.
Uwagi:
Ze względu na charakterystyczny aromat i smak bazylii, radziłabym dodać jej więcej do sałatki, wtedy bedzie naprawdę pyszna!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 3 porcje |
Kaloryczność | średnia |
Autor | megi |