Składniki:
500 g baraniny (bez kości), 2 cebule, 50 ml oleju, 1 łyzka octu, pieprz mielony, sól zielon natka, pietruszka, szczypta mięty pieprzowej, 200 g słoniny, 2 łyżki roztopionego masła.
Jak przyrządzić?
Mięso pokrajaź na małe cienkie plastry i włożyc na kilka godzin do zaprawy zoleju, octu, pieprzu mielonego, soli, natki pietruszki, mięty pieprzowej i cebuli posiekanej w talarki. Potem mięso osaczyc i nabijac je na rożenki, na zmiane z plastrami słoniny i talarkami cebuli. Całość posmarować roztopionym masłem i szybko opiec ze wszystkich stron na ruszcie.
Jak podawać?
Podawać na gorąco z ryżem ugotowanym w zupie z baraniny lub z chlebem i musztardą.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Doda_Eectroda |