Składniki:
- 30 g masła
- 125 g cukru
- 1 czubata łyżka mąki
- 1 cukier waniliowy
- 150 g płatków migdałowych
- 3 białka
- 3 łyżki skondensowanego mleka
- 2-3 krople aromatu rumowego
Jak przyrządzić?
1. Masło roztopić, lekko przestudzić.
2. Wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy, migdały. Dodać płynne białko, mleko, aromat oraz masło.
3. Masę nakładać na blachę wyłożoną pergaminem, zachowując małe odstępy.
4. Piec 6-8 min. we wcześniej rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach. Przechowywać w zamkniętej puszce na ciasteczka.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | nutella |