Jajecznica po turecku

Przepis kulinarny

Składniki:

6 jaj, 2 pomidory, pietruszka (lub szczypiorek - zasuszone), sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Jaja rozbić i dobrze wymieszac. Pomidory pokroic w cienkie plasterki, posolić, popieprzyć- calość. Rozlac na patelnię rozmieszane jaja, następnie poukladać plastry pomidorow. Smażyć z jednej, a potem z drugiej strony do czasu aż bedzie można to przenieść na talerz (płaską łopatką - najlepiej), posypać suszoną pietruszką.

Potrzebne przybory:

patelnia, widelce, coś do mieszania i............. SMACZNEGO

Jak podawać?

na płaskich dużych talerzach

Uwagi:

Wcześniej podzielic rozmieszane jajka na dwie równe porcje.
Podawać jeszcze gorące, można również do tego podać grzanki lub świeże pieczywo

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt2 zł
AutorEwelinka

Jajecznica po turecku: Podobne przepisy

Jajecznica po turecku: wypróbuj również

Powiązane Tematy