Jajecznica - przepisy
DAMIESA • dawno temuKto powiedział, że to śniadaniowe danie zawsze musi wręcz być przesączone dużą ilością soli, by smakowało znakomicie? Dużo lepszym i przede wszystkim zdrowszym rozwiązaniem jest użycie aromatycznych ziół, które także nadadzą potrawie wyrazistszego smaku, a do tego poprawią trawienie. Dziś przepis na jajecznicę"ze szczyptą zdrowia".
Jajecznica z kiełbasą – najlepiej użyć tej z dziczyzny, której aromat nada temu daniu niebywały smak. Do tego przyda się także czerwona papryka oraz zioła prowansalskie.
Jajecznica z pomidorem – będzie świetnie smakować, jeśli dodamy do niej kilka ząbków czosnku, szczypiorek, a także natkę pietruszki. W innej wersji można także połączyć pomidory z serem feta, co nada potrawie subtelnego smaku.
Jajecznica z serem– jej smak uwydatni ser żółty, podsmażana na patelni szynka, pomidorki koktajlowe i oregano. Taka mieszanka będzie cechowała się wyrazistym aromatem.
Jajecznica z krewetkami – owoce morza to świetny pomysł na to, jak zmienić tradycyjną jajecznicę w wykwintne danie. Do tych skorupiaków warto dodać także cebulkę oraz zielony groszek. Na koniec do potrawy można wkomponować poszatkowaną lub suszoną bazylię.
Która wersja brzmi dla Was najbardziej smakowicie?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze