Całkiem niecodzienna jajecznica
DAMIESA • dawno temuLeniwy poranek, śniadanie, kawa, a na talerzu jajecznica, którą jadamy od lat. Czy wciąż wygląda tak samo, czy może starasz się wplatać do niej dodatki poprawiające smak? Znając nasze przywiązanie do tradycji i kulinarne sentymenty, często kończy się jednak na braku chęci eksperymetowania z „polepszaniem” jajecznicy, albo dodawaniu do niej utartych od lat składników, które pasują do wszystkiego i nie ma ryzyka, że coś nie wyjdzie, czylisera żółtego i szynki, czy kiełbasy. A jakby tak pokusić się i całkiem nowe oblicze tego dania i odważyć się dodać do niej coś bardziej oryginalnego? Macie ochotę spróbować? Zatem oto kilka propozycji.
Miłośnicy zdrowej żywności powinni wypróbować jajecznicy z rabarbarem – Every Cake You Bake
Rybnego aromatu jajkom nada wędzony łosoś, więc warto wypróbować też tego przepisu - Kuchnia Ireny i Andrzeja
Meksykańska jajecznica to mój faworyt w tym zestawieniu – Fantazje Kulinarne Magdy K.
Wyrazistego smaku jajecznicy nada także mięta, do której świetnym uzupełnieniem będą suszone pomidory – Kwestia Smaku
Przyznam się szczerze, że nigdy wcześniej nie próbowałam jajecznicy z brokułami, ale ta mieszanka brzmi bardzo ciekawie – Rogalik
Powiedz „Nie!” nudnej jajecznicy raz na zawsze! Teraz już wiesz jak.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze