Przepis na jajecznicę
DAMIESA • dawno temuMięso z dziczyzny jest o wiele mniej kaloryczne niż wieprzowe, dlatego liczba miłośników posiłków przygotowanych na jego bazie stale rośnie. Aromat dań przyrządzonych na ich bazie jest nieoceniony! A jakby tak rozpocząć poranek pyszną jajecznicą z dodatkiem mięsa z dziczyzny?
Przygotuj:
- 6 jajek
- pół kiełbasy z dzika
- pół bażanciego udka
- 1 cebula
- 2 pomidory
- starty ser żółty
- sól, pieprz
- Kiełbaskę podsmaż na patelni, aż stanie się chrupiąca, a cebulę lekko zeszklij
- Mięso z bażanta pokrój na małe kawałki (najlepiej bez skórki)
- Pomidory pokrój w kostkę (nadmiar płynu lekko odsącz, by nie rozwodnić jajecznicy)
- Na rozgrzanym oleju, w końcowym etapie smażenia kiełbasy wbij jajka i dokładnie je rozmieszaj
- Dodaj cebulę, pomidory, mięso z bażanta i starty ser żółty
- Dla wydobycia smaku dodaj soli i pieprzu
Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze