Czy zjadłbyś to co ośmiolatek?
SABINA STODOLAK • dawno temuByć może dałbyś radę zjeść ogórki kiszone z białą czekoladą lub lody z musztardą – dzieci uwielbiają takie dziwaczne połączenia, ale czy byłbyś w stanie zjeść to, co jada Remy? 8 letni bohater strony foododdities, który w bardzo wczesnym dzieciństwie odkrył, że lubi to, od czego większość dzieci odwraca się ze wstrętem. Na przykład brukselkę. I szpinak. Nie pogardzi też szparagami.
W zasadzie Remy zjadał wszystko co dano mu w rączki. W efekcie, tej nadgorliwej żarłoczności, Remy wraz z rodzicami postanowił założyć stronę internetową na której prezentuje amerykanom jedzenie z różnych stron świata – często takie, które uznawane jest za obrzydliwe w amerykańskiej kulturze. Remy ma zasadę (a w zasadzie trzy) – jada tylko to, co gdzieś na świecie uznawane jest za pożywienie (namówienie więc chłopca by zjadł śnieg z ketchupem odpada). Nie jada też rzeczy dziwacznych, stworzonych tylko po to by nie smakowały (jak np. lody z musztardą). Poza tym, nigdy nie rezygnuje z zadania.
Czy dałbyś radę zjeść to, co na potrzeby programu, ze smakiem (bądź bez) zjada ten uroczy 8 latek?
Remy jadł już:
* tysiącletnie jajka
* peklowane usta świni
* jądra wołowe
* smażone świerszcze
resztę propozycji kulinarnych chłopca znajdziecie na jego kanale na YouTube
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze