Takiej jajecznicy jeszcze nie jadłaś!
PAULINA WÓJTOWICZ • dawno temuJajecznica z pomidorami, jajecznica po angielsku, jajecznica z kiełbasą… Jak jeszcze przyrządzasz kolację z jajek? Czy każde danie jajeczne musi być smażone? Niekoniecznie! Zobacz, jak zaserwować waszą ulubioną jajecznicę na parze. I co najlepsze – bez użycia parowaru!
Od 11. miesiąca życia
Składniki, których potrzebujesz:
- 2 jajka,
- 2 łyżki mleka modyfikowanego,
- 2 łyżeczki masła,
- szczypiorek.
Jak to wykonać?
Krok 1: Sparz jajka, zanim je rozbijesz, by uniknąć zakażenia salmonellą.
Krok 2: Do żaroodpornej miski włóż masło i pozwól, by nieco się rozpuściło.
Krok 3: Dodaj do masła rozbite jajka oraz mleko i dokładnie wymieszaj.
Krok 4: Nalej wody do rondla i doprowadź ją do wrzenia.
Krok 5: Na wierzch rondla połóż miskę ze składnikami.
Krok 6: Dodaj do miski posiekany szczypiorek.
Krok 7: Gotuj jajecznicę aż jajka zetną się.
Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze