Składniki:
2 jajka,
marchewka,
pół łyzeczki szczypiorku
Jak przyrządzić?
Rozbij jajka, roztrzep i dodaj do nich ugotowaną i startą na drobne wiórki marchewę. Delikatnie wymieszaj.Przełóż do miseczki i wstaw do parowaru (lub miseczkę posmarowaną masłem,, ustawić na naczyniu z wrzącą wodą).Ogrzewaj aż do ścięcia się białka.Dodaj drobno posiekany szczypiorek.
Jak podawać?
Potrawę podajemy na talerzu, podając widelec.Talerz może być udekorowany listkiem sałaty i pomidorami.
Uwagi:
Jajecznicę można podawać z bułką pszenną i plasterkami pomidora.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | 150 |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | Ania |