Jajecznica na parze

Przepis kulinarny

Składniki:

2 jajka,
marchewka,
pół łyzeczki szczypiorku

Jak przyrządzić?

Rozbij jajka, roztrzep i dodaj do nich ugotowaną i startą na drobne wiórki marchewę. Delikatnie wymieszaj.Przełóż do miseczki i wstaw do parowaru (lub miseczkę posmarowaną masłem,, ustawić na naczyniu z wrzącą wodą).Ogrzewaj aż do ścięcia się białka.Dodaj drobno posiekany szczypiorek.

Jak podawać?

Potrawę podajemy na talerzu, podając widelec.Talerz może być udekorowany listkiem sałaty i pomidorami.

Uwagi:

Jajecznicę można podawać z bułką pszenną i plasterkami pomidora.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kaloryczność150
Przybliżony koszt3 zł
AutorAnia

Jajecznica na parze: Podobne przepisy

Jajecznica na parze: wypróbuj również

Powiązane Tematy