Składniki:
- brokuły,
- kostka masła,
- śmietana - 1 opakowanie,
- bazylia,
- zioła prowansalskie,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Brokuly najzwyklej w swiecie ugotowac, ale nie rozgotowac. Lepiej jak sa twardsze - smaczniejsze. W garnuszku rozpuscic maslo, dodac smietane. Podgrzewac na ogniu az do momentu zgestnienia obu skladnikow. Dodac przyprawy. I gotowe.
Wyjac brokuly na talerz, mozna ulozyc na ksztalt kwiatuszka, i polac przepysznym sosem. Miodzio. Mowie Wam. Zrobcie swoim narzeczonym.
Jak podawać?
Z grzankami (moze byc pieczywko z serem), lub z jakims pysznym mieskiem.
Uwagi:
Polecam swieze brokuly w sezonie:-) Mrozonki nie wiele odstepuja jakoscia, ale jednak to mrozonka, Smietana-Szefa Kuchni, 12%;
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 porcje |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Kakunia |