Najzdrowsze skarby jesieni
MAGDALENA MOSKAL • dawno temu![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Jesienią mamy zatrzęsieniezdrowychi tanich owoców i warzyw. Brokuły, szpinak, czerwona papryka, maliny i jabłka mają mnóstwo witaminy C, a pomidory i czerwona papryka - likopenu, jednego z przeciwutleniaczy chroniących nas m.in. przed nowotworami i zawałami.
Śliwki z kolei — oprócz witaminy C i P— mają sporo witamin z grupy B, działających kojąco na układ nerwowy. A jak smakują suszone! Jabłka są bogate w pektyny, które oczyszczają jelita, wiążąc toksyczne substancje. Wymienione już brokuły mają też bardzo dużo żelaza i kwasu foliowego, tak ważnych w diecie przyszłej mamy. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze
![Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?](https://m.kafeteria.pl/opaski-stabilizujace-do--1eef580,95,95,1,0.jpg)
Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Ablacyjny laser frakcyjny - złoty standard w odmładzaniu](https://m.kafeteria.pl/adobestock-195284365-las-68d7c15,95,95,1,0.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze